Nieuws en pers

Hieronder vindt u een overzicht van pers- en nieuwsberichten.

EconoComfortOxypoint lanceert het eerste precisie doseersysteem dat speciaal is ontworpen voor het vaste zuurstofnetwerk in ziekenhuizen. Dit nieuwe systeem zorgt voor meer comfort voor de patiënt en verminderd O2 verbruik voor het ziekenhuis.

Oxypoint haalt €3.8 miljoen kapitaal op in A-ronde

28/03/18

Antwerpen, 28.03.2018  – Oxypoint nv, de gelauwerde spin-off van de Universiteit Antwerpen, gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor zuurstoftherapie in hospitalen, kondigt vandaag het succesvol afsluiten aan van een Series A financieringsronde. Met de kapitaalverhoging van €3.8 miljoen zal Oxypoint de verkoopactiviteiten van haar uniek gepatenteerde CE-gemarkeerde Econo-Comfort™ Oxygen Flowmeter uitbreiden en de ontwikkeling van een nieuwe generatie innoverende zuurstof debietmeters financieren. De financieringsronde werd geleid door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, samen met een familiale investeerder. Voor deze financierings-operatie trok Oxypoint een externe manager aan, Wouter Van Roost, die benoemd werd tot CEO van het bedrijf.

Oxypoint artwork NL

Uitbreiding van verkoopactiviteiten
“We zijn heel blij met deze opsteker voor ons bedrijf,” zegt Philip Hendrickx, oprichter van Oxypoint. “Er is niets motiverender dan het verkrijgen van een kapitaalinjectie om dromen te kunnen waarmaken. Na de ruim 2000 Econo-ComfortTM Oxygen Flowmeters die we reeds verkochten aan 20 hospitalen in onze thuismarkt, zijn we nu klaar om Europa te veroveren!”

Oxypoint zal haar commerciële reikwijdte in Europa uitbreiden via een netwerk van gespecialiseerde distributiepartners. De focus zal initieel liggen op de Benelux, de DACH-landen, Italië, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In een latere fase zal Oxypoint ook naar markten in het Verre Oosten en Noord-Amerika trekken.

Een volledige productlijn
“Toen we er zeven jaar geleden aan begonnen, had ik nooit verwacht dat we dit soort positieve markt reacties zouden krijgen” voegt Dirk Borgonjon, mede-oprichter toe. “Het begon allemaal met een verbetering aan traditionele zuurstof debietmeters. En kijk nu eens: zeven jaar later is die oplossing niet alleen positief onthaald op de markt, maar werken we ook aan nieuwe, nog innovatievere zuurstof therapieproducten die de wereldmarkt zullen veroveren.”

De CE-gemarkeerde Econo-ComfortTM Oxygen Flowmeter maakt gebruik van Oxypoint’s gepatenteerde technologie, waarbij de werking van een traditionele zuurstof debietmeter gecombineerd wordt met een comfort mode die de spontane ademhaling van de patiënt volgt. De combinatie van beide systemen in één product laat de ziekenhuisverpleging toe op eenvoudige wijze te schakelen tussen de klassieke continue zuurstoftoediening en de voor de patiënt aangenamere comfortmode. De comfort mode volgt de natuurlijke ademhaling van de patiënt waarbij aan het begin van de inademing een instelbare dosis zuurstof wordt toegediend. Het voordeel voor de patiënt is – dankzij de verlaagde dehydratatie van het neusslijmvlies – een sterk verhoogd comfort en een hogere therapietrouw. Hospitalen halen voordeel uit een verminderde verspilling van medische zuurstof en de verbeterde zuurstof therapie.

“Ik ben verheugd te zien dat Oxypoint nu de middelen heeft om haar marktpenetratie te vergroten in Europa en daarbuiten. Dit zal het comfort van patiënten verhogen en de kosten verlagen wat een optimalisatie van de schaarse ziekenhuismiddelen mogelijk maakt. PMV heeft een groot vertrouwen in de commercieel gevalideerde en CE-gemarkeerde technologie van Oxypoint. We zijn dan ook erg blij om Oxypoint te helpen om zijn groeipotentieel volledig te benutten.” zegt David Devigne, senior investeringsmanager bij PMV.

Voor meer informatie, contacteer Philip Hendrickx (Oxypoint) (philip.hendrickx@oxypoint.eu)

Over Oxypoint
Oxypoint werd opgericht in 2011 door Dirk Borgonjon en Philip Hendrickx van de Universiteit Antwerpen en heeft als missie om de zuurstoftherapie in hospitalen substantieel te verbeteren door zowel het patiëntcomfort van de zuurstoftoediening te verhogen als de kosten van zuurstof-verspilling met traditionele debietmeters te verminderen. Meer dan 20 hospitalen, waaronder verscheidene referentiehospitalen, hebben de innovatieve zuurstof debietmeters van Oxypoint al gekocht. Vandaag zijn er 5 werknemers en Oxypoint plant een verdubbeling van dit aantal binnen de 15 maanden.

Over PMV
PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot aan de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Een ervaren en sterk gemotiveerd team van 125 professionele investeringsmanagers spant zich elke dag in om welvaart en welzijn te creëren in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1.2 miljard euro in beheer. Meer info: www.pmv.eu


Philip overtuigt op VLAIO infosessie in Research Park Waterfront

08/02/18

Innovatie gaat gepaard met het nemen van risico’s. De Vlaamse Overheid ondersteunt daarom bedrijven bij het uitwerken van onderzoek- en ontwikkelingsprojecten. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen vroeg aan Philip Hendrickx van Oxypoint om hierover zijn ervaring te delen met de ondernemers met innovatieplannen op het Universitair Wetenschapspark Waterfront in Niel.

Gerelateerde afbeelding


Zuurstof voor Rotary Heideland

Op 8 februari 2018 gaf Dirk de leden van Rotary club Antwerpen-Heideland wat extra zuurstof. De meeting ging door in de oude brouwerij te Hoevenen. De leden waren aangenaam verrast door de leuke combinatie van het ondernemersverhaal achter Oxypoint en een praktische live demonstratie van het Oxypoint comfort zuurstof doseersysteem voor ziekenhuizen. Na afloop kwamen er veel enthousiaste vragen van de leden waar Dirk maar al te graag antwoord op gaf. Het was een leuke ervaring om de hartelijke en positieve sfeer van de bijeenkomst te mogen meemaken.

DIIIRK


‘Healthcare & Life Science’ debat, gemodereerd door Hanne Decoutere, met Philip als keynote speaker

02/02/18

Philip werd uitgenodigd om het ondernemersverhaal van Oxypoint te delen op de roadshow “Upcycle your business transformation” in het prachtige ING kantoor Metropool. Philip ging letterlijk door de knieën voor de charmante Hanne Decoutere, presentator journaal VRT nws. De focus lag die dag op health & life science, dus de innovatieve zuurstof technologie in de Econo-ComfortTM Zuurstof debietmeter van Oxypoint paste hierin perfect. Philip dankte de overheid voor de ondersteuning via toegekende innovatie- en groei-subsidies, en voor het krachtige netwerk VLAIO, Innovatiecentrum, PMV, FIT waarmee een hefboom wordt gezet op de prestaties. Gevraagd naar zijn persoonlijke wens voor jonge ondernemers zei Philip dat het een enorme hulp zou zijn voor starters wanneer klanten -zoals bvb ziekenhuizen- een rechtstreekse subsidie zouden ontvangen voor het gebruik van baanbrekende technologie. Klanten die gemotiveerd worden om innovatieve oplossingen te kopen zouden beslist een sterke stimulans zijn voor het ondernemerslandschap.


Oxypoint is blij met de positieve beslissing van het Agentschap Ondernemen voor Groeisubsidie

01/02/18

2017 zal een kanteljaar zijn voor Oxypoint. Een jaar waarin het bedrijf van een lokale start-up met een klein team dat in Vlaanderen één enkel product verkoopt, zal evolueren naar een scale-up met een groter team dat internationaal een uitgebreid gamma in een hybride product/dienstenmodel aanbiedt. Dit heeft uiteraard een impact op alle aspecten van de bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen. Gelukkig herkent de Vlaamse overheid gezonde innovatieve projecten met groeipotentieel. Daarom steunt ze die niet alleen financieel met subsidies, maar ook inhoudelijk met diensten en specialisten die de transitie vlot laten verlopen.

Vlaio16


Universiteit Antwerpen Faculteit productontwikkeling neemt Oxypoint als voorbeeld in masterproef brochure

02/01/18

Het Oxypoint team krijgt een mooi plaatsje in de nieuwe brochure van de faculteit productontwikkeling van de Universiteit Antwerpen! Oxypoint vervulde reeds driemaal de rol van industrieel promotor tijdens de masterproeven productontwikkeling. De door Oxypoint aangebrachte onderwerpen werden hier steeds uitgewerkt tot veelbelovende concepten. We hopen deze mooie samenwerking dan ook in de toekomst te kunnen verderzetten!

Mockups Design


Oxypoint haalt crosscare subisidie binnen

23/12/17

Schermafbeelding 2018-03-28 om 16.37.13

CrossCare_Logo_FINA600logo INTERREG

Oxypoint werkt in het kader van het EU-project CrossCare aan het project O2NOME. Dit project biedt een oplossing voor de hedendaagse problematiek omtrent zuurstoftherapie in ziekenhuizen. De visie van Oxypoint is een geoptimaliseerde zuurstoftherapie, met meer comfort en mobiliteit voor de patiënt. In nauwe samenwerking met de Belgische en Nederlandse proeftuinen Licalab en Slimmer Leven wordt het concept afgetoetst met de verschillende stakeholders in het ziekenhuis via iteratieve co-creatiesessies en gebruikerstesten. Door integratie van de gepatenteerde Oxypoint technologie en in te spelen op actuele trends en opportuniteiten zoals Internet of Things (IoT) en personalisatie van de therapie, brengt Oxypoint ziekenhuis zuurstoftherapie naar de 21e eeuw.

Het project wordt via het kaderproject CrossCare gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Meer informatie over de actuele resultaten vindt u op de website van CrossCare: www.crosscare.eu.


Oxypoint zoekt gekwalificeerde internationale verdelers

14/11/17

De CE-gemarkeerde Econo-ComfortTM Zuurstof debietmeter van Oxypoint wordt succesvol gecommercialiseerd in België met meer dan 2.000 eenheden verkocht aan 20 ziekenhuizen. Om haar commerciële activiteiten verder uit te breiden is Oxypoint nu op zoek naar verdelers in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Verdelers worden geselecteerd op ervaring met zuurstoftherapie en kennis van de lokale markt en de specifieke aankoop procedures van de hospitalen in hun regio.


Oxypoint haalt KMO innovatieproject binnen

Oxypoint heeft innovatiesteun gekregen om in nauwe samenwerking met andere innovatieve spelers, de volgende generatie intelligente ziekenhuis O2 oplossingen tot prototypes uit te werken.

Vlaio16


Oxypoint neemt deel aan de EIT Health Launchlab Bootcamp

03/11/17

Het EIT Health Launchlab Bootcamp initiatief van de Yes!Delft incubator (#2 World Top Business Incubator volgens UBI global) is een gerenommeerd en zeer gegeerd programma voor start-ups in de MedTech industrie. Dit jaar dienden een 80-tal Europese kandidaten een aanvraag in om deel te nemen. Oxypoint was één van de laureaten van de zware selectie. Oxypoint’s doel met de deelname aan het EIT Health programma was het potentieel van het ‘slimme zuurstoftherapie’-concept verder te verkennen. Het Oxypoint-team nam deel aan het Bootcamp programma om het marktpotentieel in Europa te ontdekken en er de meest-geschikte business modellen voor te ontwerpen. Het werd een interessante ontdekkingsreis waarbij er met het team naar Nederland, België, Duitsland en Zweden getrokken werd. De deelname aan dit Bootcamp heeft Oxypoint toegelaten talrijke potentiële toonaangevende partijen te spreken en industriële partners en organisaties als BioM, Erasmus MC, Imec, RISE, TU Delft, Uppsala University , Medical Delta, LUMC, Roche en NLC te ontmoeten.


Dit bootcamp was een succes voor Oxypoint.  Het heeft Oxypoint toegelaten de product/market fit verder te definiëren door diverse belanghebbenden en bedrijven te interviewen. Bijeenkomsten in de verschillende Europese landen gaven Oxypoint ook zeer waardevolle informatie over hoe medische producten er succesvol gelanceerd  kunnen worden.

EIT

 


Oxypoint’s O2NOME project maakt deel uit van de ‘We are the next generation’ design expositie

22/10/17

Van 18 tot 22 oktober 2017 was het O2NOME project te bezichtigen tijdens de ‘Week van het Ontwerpen’ in de Budafabriek in Kortrijk. Deze expo stelt jaarlijks de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerp-onderwijs tentoon.  Ons prototype van de zuurstoffles stond hier te pronken tussen de ontwerpen van de ‘We Are The Next Generation’ expositie, dé kern van het event.

 

WVHO2

 


Cedric behaalt zilver op OVAM EcoDesign Award voor studenten 2017

20/10/17

Op 20 oktober 2017 werden in de Budafabriek te Kortrijk de OVAM Ecodesign Awards 2017 voor studenten uitgereikt gedurende de Week van het Ontwerpen. Met die prijs beloont OVAM projecten die oog hebben voor duurzaamheid. Een jury van experts en professionelen bekroonde O2NOME met de tweede prijs in de categorie ‘eindwerk’. O2NOME werd dat jaar in opdracht van en in nauwe samenwerking Oxypoint uitgewerkt door Cedric Van Steenkiste. Cedric ontving een geldprijs en een verdere begeleiding door Flanders DC, hét aanspreekpunt voor de creatieve sector.

foto ecodesign award


Oxypoint breidt verder uit met Cedric van Steenkiste

01/10/17

Oxypoint breidt verder uit met de komst van product ontwikkelaar Cedric van Steenkiste.

Hij bezit een achtergrond in productontwikkeling. Hij focust zich hoofdzakelijk op de technische/menskundige aspecten binnen het werkveld. Dit gaat van het in kaart brengen van specifieke marktnoden (met ziekenhuisbezoeken in Vlaamse regio ter validatie) tot het genereren van innovatieve technische oplossingen. Hiernaast houdt hij zich ook bezig met alle marketingaspecten binnen Oxypoint.

 

Cedric


Oxypoint omarmt de principes van de innovatieve organisatie!

05/09/17

Vanwege het ambitieuze doel om de komende jaren de Europese markt te veroveren – met behoud van een wendbare organisatie – heeft Oxypoint besloten om een ​​innovatieve werkmethode te gebruiken om haar Human Capital-stichting op te bouwen. Deze werkmethode is gebaseerd op een combinatie van diep-persoonlijke intrinsieke motivators met een optimalisatie van de interactie tussen de teamleden. Voor de persoonlijke profilering en het opzetten van de optimale interactie gebruikt Oxypoint de tools en ervaring van FACTOR+, het advieskantoor van Wouter Van Roost. Onder leiding van FACTOR+ kan het management niet alleen een krachtig team samenstellen op basis van intrinsieke motivatoren en verworven competenties, maar ook de efficiëntie van het team maximaliseren door ervoor te zorgen dat vanaf het begin een hoogwaardig type interactie bestaat tussen alle teamleden. Op deze manier – en in overeenstemming met andere performante organisaties – streeft Oxypoint ernaar zijn branchegenoten in de sector substantieel te overtreffen, terwijl de operationele kosten laag blijven. 

Factor Plus logo


Jessa breidt de implementatie uit naar de afdelingen geriatrie

03/08/17

Jessa breidt uit van de pneumologie naar de geriatrie afdelingen op campus salvatore en campus virga jesse.

Print


Over ons

Oxypoint is de ziekenhuispartner voor zuurstoftherapie

Contact

Oxypoint
info@oxypoint.eu

Philip Hendrickx
+32 (0)496 03 27 76

Dirk Borgonjon
+32 (0)486 44 51 62

copyright 2016 Oxypoint I Jobs I Gebruiksvoorwaarden I Alle rechten voorbehouden I Gepatenteerde technologie

FIT_Endorserlogo

Menu