fbpx

Getuigenissen

Onze klanten getuigen over het gebruik van de Econo-Comfort O2 Flowmeter.

Portretten LR-140

Lieven Hauwaerts

Hoofdverpleegkundige Pneumologie
Algemeen ziekenhuis Sint-Maarten

In vergelijking met de koude stroom zuurstof die patiënten vandaag in hun neus krijgen, biedt de comfortmode op de Oxypoint flowmeter een mooie oplossing. Ik heb de comfortmode even zelf gevoeld en het geeft echt een veel zachtere therapie en een aangenamer gevoel dan de huidige continue therapie. Ondertussen hebben we het systeem op al onze bedden uitgerold en gemiddeld 60% van onze patiënten worden in comfortmode gezet. Wanneer een COPD patiënt in acute zuurstofnood binnenkomt, geven we  eerst continu zuurstof.  Na 24 of 48 uur, wanneer de patiënt terug rustig is, kunnen we overgaan tot de comfortmode. Bij bronchitis of longontsteking kunnen we van bij het begin best de comfortmode gebruiken. Wij zijn heel blij met deze positieve evolutie. Ik raad mijn patiënten zeker aan om de overgang naar comforttherapie te maken.

George Hans

Hans George

Hoofdverpleegkundige Revalidatie
Kei

Meer dan 50% van onze patiënten gebruiken nu de comfortmode van het systeem. Bij patiënten die het al kennen van thuis uit lukt het doorgaans goed. Patiënten die veel last ondervinden van korstvorming (bloedneuzen, koud gevoel…) vinden het aangenamer in de comfortmode. Soms is de patiënt vlak na de opname nog te angstig, met een te lage saturatie of een gevoel van dyspneu, dan starten we in de continu mode. Pas als de patiënt na een tijd terug rustig/beter is proberen we de comfortmode, dan slaat het beter aan. Je moet ze soms ook een beetje proberen te overtuigen, dan lukt het gemakkelijker. Bij mondademhaling of te verstopte neus, gebruiken we gewoon de continu mode.

icon_male

Tom Verbist

Hoofdverpleegkundige Intensieve Zorgen
AZ Monica

De Intensieve Zorgen zijn de moeilijkste diensten in het AZ Monica. Als de systemen niet zouden deugen dan zouden ze hier na een week al opnieuw op mijn bureau hebben gelegen. Ondertussen zijn ze al meer dan een jaar in dienst en ze werken aangenaam. Nu hoeven we niet telkens de zuurstofkranen weer af te sluiten als de patiënten worden verplaatst en zijn we ook blij dat we minder bevochtiging moeten gebruiken. In het algemeen zijn wij zeer tevreden van de systemen, en ook van het sympathieke team van Oxypoint die enthousiast de opleidingen is komen geven.

icon_male

Stefaan Van Assche

Hoofdverpleegkundige Geriatrie
AZ Monica

De systemen zijn gemakkelijk in gebruik. Dankzij de opleidingssessies van Oxypoint is zo goed als iedereen er onmiddellijk mee vertrokken.

Xavier Lefever

Hoofdverpleegkundige geneeskunde
AZ Alma Eeklo

Eén van de grote voordelen van het systeem is dat dit automatisch sluit wanneer de patiënt of de verpleging de zuurstofbril afzet. Vroeger bleven er veel kranen openstaan waardoor er veel kostbare medische zuurstof verloren ging. Ook als je de patiënten de juiste uitleg geeft, verstaan ze de voordelen op lange termijn en voor hun comfort des te beter.

icon_female

Magali Nys

Hoofdverpleegkundige heelkunde
RZ Tienen

Het is handig dat de ventielen in de comfortmode gewoon kunnen blijven openstaan, deze sluiten toch vanzelf wanneer de logistieke assistenten de patiënt komt halen voor onderzoek. Hierdoor is er aanzienlijk minder verspilling.

icon_female

Linda Schevenels

Hoofdverpleegkundige heelkunde
RZ Tienen

Dankzij de korte, bondige opleidingssessie waar iedereen al de functies en voordelen van het systeem zelf heeft kunnen ervaren, is het systeem snel ingeburgerd geraakt. Ook de voldoende opvolging waar we dan telkens nog wat konden navragen was een positief aspect van deze implementatie. Voor een deel van de patiënten die thuis ook met een comfort mode zuurstof krijgen, is dit telkens een aangename verrassing dat ze dit ook kunnen krijgen in het ziekenhuis.

annemie

Annemie Vanhelmont

Hoofdverpleegkundige Inwendige
RZ Tienen

We merken dat de patiënten de nieuwe comforttherapie aangenamer vinden omdat het niet continu blaast in de neus. Er wordt tijdens de inloopperiode altijd gestart in de comfortmode, zoals voorgesteld door het Oxypoint protocol. Na 2 maanden creëer je een nieuwe gewoonte, dan zie je aan de patiënt nog voor je begint of die geschikt zal zijn voor de comforttherapie. Indien deze niet geschikt is, wordt de klassieke zuurstoftherapie van het systeem gebruikt.

joris

Joris Daems

Hoofdverpleegkundige Pneumologie
Jessa Ziekenhuis Hasselt

Dankzij de interactie met Oxypoint zijn we bewuster beginnen omgaan met zuurstoftherapie. We hebben nu de juiste reflex gekregen een deel van de patiënten sneller af te bouwen, waardoor de patiënt het ziekenhuis soms zelfs sneller kan verlaten.

De geheugenfunctie van het systeem werkt ook aangenamer en zeker i.s.m. de medewerkers die het patiënten transport regelen, zij hoeven zich geen zorgen meer te maken om de zuurstofkraan telkens te sluiten, het gaat vanzelf. De mogelijkheid dat het systeem in klassieke continue mode +15 liter per minuut kan geven is ook een aangenaam voordeel, net zoals de grote duidelijk afleesbare schaal voor debieten tot 5 liter per minuut.

xavier-leuven

Xavier Van Vlasselaer

Hoofdverpleegkundige Cardiologie
Heilig Hart Leuven

Wij hebben een jonge ploeg en we zijn blij dat we met de laatste nieuwe systemen mogen werken. Ons team omarmt graag nieuwe ontwikkelingen die energie kunnen besparen en die de ecologische voetafdruk en de kost voor ons ziekenhuis kunnen verlagen. Het was ook aangenaam samenwerken met het Oxypoint team, we hebben samen een dedicated protocol voor onze dienst opgesteld, ze zijn heel reactief en helpen je graag op weg.

Edit Edit with Visual Composer

Over ons

Oxypoint is de ziekenhuispartner voor zuurstoftherapie

Contact

Oxypoint
info@oxypoint.eu

Philip Hendrickx
+32 (0)496 03 27 76

Dirk Borgonjon
+32 (0)486 44 51 62

copyright 2016 Oxypoint I Jobs I Gebruiksvoorwaarden I Alle rechten voorbehouden I Gepatenteerde technologie

FIT_Endorserlogo

eitHealth_EU_near