fbpx

Voordelen van de comfortmode

BubbleHumidifier

Verbetert patiëntencomfort

Continue (klassieke) O2-therapie zorgt voor uitdroging en irritatie van de neusholte welke leidt tot lokale ontstekingen, neusbloedingen en in extreme gevallen tot nasale septum perforatie.

Dit treedt niet meer op bij gebruik van de comfort O2-therapie omdat de vochtbalans van de slijmvliezen in de neus intact wordt gehouden. Hierdoor wordt de zuurstoftherapie als zeer comfortabel ervaren door de patiënt.

Vermindert infectierisico

Bij langdurige O2-therapie wordt gebruik gemaakt van een bevochtiger om de vochtbalans van de neus op peil te houden. Nadeel hieraan verbonden is een mogelijke bacteriële kolonisatie binnenin de bevochtiger, welke gevolgen kan hebben voor de patiënt.

Door gebruik te maken van de comfortmode vervalt de nood voor het gebruik van een bevochtiger omdat de vochtbalans in stand wordt gehouden.

Optimaliseert zuurstofverbruik

De comfortmode kan tot 75% minder verbruiken in vergelijking met klassieke zuurstoftherapie, terwijl de fysiologische parameters van de patiënt (bloedgaswaarden & zuurstofsaturatie) behouden blijven. De veiligheid en de betrouwbaarheid van de comfortmode werd uitvoerig klinisch getest.

Eigen validatie van het verminderd verbruik van de comfortmode werd uitgevoerd via ziekenhuisstudies op verschillende afdelingen in het UZA en UZGent. Hier werd ook langdurig (3-6 maanden) data gemeten van het totale zuurstofgebruik van een gemengde populatie (sommige patiënten in continu mode, sommige in comfortmode).  Uit deze data kon een verminderd verbruik worden waargenomen tussen de 33% en 75%.

Dit kan deels worden verklaard door gerichte toediening van zuurstof tijdens de inademing. De inademing zelf bestrijkt één derde van de tijdspanne van de ademhaling (ook een derde uitademen en een derde rust). Gedurende de andere 2/3 van uitademing en rust wordt geen zuurstof toegediend, zodat deze overtollige zuurstof niet verloren gaat.

Sluit automatisch bij afwezigheid van de patiënt

Bij afwezigheid van de patiënt (door onderzoeken, toilet, restaurantbezoek, …) wordt via de comfortmode de zuurstofafgifte gesloten. Hierdoor wordt onnodige verspilling van zuurstof bij afwezigheid van de patiënt vermeden.

Werkingsprincipe

De Econo-Comfort O2 flowmeter is ontworpen om gebruikt te worden in het vast zuurstofnetwerk van ziekenhuizen

Lees meer

Getuigenissen

joris
Joris Daems,
Jessa Ziekenhuis Hasselt

Lees meer

Wetenschappelijke literatuur

Oxypoint introduceert comfort zuurstoftherapie in ziekenhuizen en legt voor u de link naar de meest relevante besluiten uit de literatuur.

Lees meer

Technische specificaties

Lees meer

Over ons

Oxypoint is de ziekenhuispartner voor zuurstoftherapie

Contact

Oxypoint
info@oxypoint.eu

Philip Hendrickx
+32 (0)496 03 27 76

Dirk Borgonjon
+32 (0)486 44 51 62

copyright 2016 Oxypoint I Jobs I Gebruiksvoorwaarden I Alle rechten voorbehouden I Gepatenteerde technologie

FIT_Endorserlogo